jeugdorkest

Het is leuk muziek te kunnen maken met andere jongeren die al snel hechte vrienden worden.  Daar zorgt Leentje Breugelmans voor.

Leentje studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde haar master voor blokfluit. Daarnaast volgde zij ook piano en hobo. Als hoboïste speelde ze onder andere bij het Edegems Harmonieorkest, Sjoe, Concertband Antwerpen en Sforzando. Als dirigent leidde ze de jeugd van het Edegems Harmonie Orkest JEHO, het jeugdkoor De Vagebondjes en instaporkest Zandola. Sinds 2011 staat ze wekelijks met een onvermoeibaar enthousiasme voor de jeugdharmonie van het Harmonieorkest van Hove.

Leentje is tegelijk onderdirigent van het Harmonieorkest. Zij bereidt de jongeren degelijk voor op het groot Harmonieorkest.  Het bewijs? De repetities worden aanvaard als het verplichte vak samenspel van muziekschool MAGO hier in Hove.  Om te kunnen toetreden tot de jeugdafdeling dient men minimaal de lagere graag van de muziekacademie gevolgd te hebben.

Minstens twee maal per jaar komt de jeugdharmonie in actie: tijdens het Showconcert in april en tijdens het Teerfeest begin december.  Daarnaast leren de leden van de jeugdharmonie elkaar beter kennen buiten de repetities, met name tijdens de jaarlijkse daguitstap en het oefenweekend in Hoge Rielen samen met het Harmonieorkest.

Is  zoon of dochter geïnteresseerd, of ben je een jonge, beginnende muzikant?  Ons jeugdharmonie repeteert elke maandagavond om 18u30 in Da Capo, Lintsesteenweg 1a te Hove.  Heb je vragen?  Neem even contact op met Leentje via 0476 25 50 20 of leentje.breugelmans@hotmail.com.