jeugdorkest

Het is leuk muziek te kunnen maken met andere jongeren die al snel hechte vrienden worden.  Hieraan wordt hard gewerkt elke maandagavond onder leiding van Sylvie Erauw.

Sylvie nam in september 2017 het dirigeerstokje over van Leentje Breugelmans, die wegens gezinsuitbreiding een stapje opzijzette.  Zij waagde haar eerste stappen in de muziekwereld op zevenjarige leeftijd in de muziekacademie van Mortsel.  Na haar middelbare studies startte ze aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar ze momenteel haar master 'klassieke percussie' volbrengt bij Carlo Willems en Koen Wilmaers.  Sylvie heeft in de loop der jaren al in verschillende bands en orkesten gespeeld en is vast lid van de Noord-Limburgse Brassband, die een vaste waarde is in de kampioensdivisie op nationaal niveau.  Ondanks haar jonge leeftijd heeft zij als soliste al in verschillende percussie-ensembles gefungeerd zelfs internationaal.  Een ware aanwinst voor onze vereniging.

Met Sylvie hebben we een dirigente die zelf vanuit de wortels van het harmonieorkest is opgegroeid.  Zij startte in 2007 als slagwerker in onze jeugdafdeling o.l.v. Patrick Bruyndonckx.  Na enkele jaren vervoegde zij de slagwerkploeg van het grote orkest en sinds kort staat ze dus wekelijks met een onvermoeibaar enthousiasme voor de jeugdafdeling van het Harmonieorkest van Hove.

Het is haar taak om onze jongeren voor te bereiden voor het groot Harmonieorkest.  Omdat zij ingeschreven is als leerkracht van de gemeentelijke afdeling van MAGO! worden onze repetities officieel aanvaard als het verplichte vak samenspel binnen de academie.  Om te kunnen toetreden tot de jeugdafdeling dient de leerling minimaal de lagere graad van de muziekacademie gevolgd te hebben.

Meermaals per jaar komt de jeugdharmonie in actie: tijdens het Showconcert in april, tijdens de gezamelijke concerten i.s.m. MAGO! in maart en tijdens het Teerfeest begin december.  Daarnaast leren de leden van de jeugdharmonie elkaar beter kennen buiten de repetities, met name tijdens de jaarlijkse daguitstap en het oefenweekend in Hoge Rielen samen met het Harmonieorkest.

Is je zoon of dochter geïnteresseerd om die theoretische muziekopleiding tot leven te brengen, of ben je een jonge, beginnende muzikant?  Onze jeugdharmonie repeteert elke maandagavond om 18u30 in Da Capo, Lintsesteenweg 1a te Hove.  Heb je vragen?  Neem even contact op met Sylvie via 0497 37 08 35 of erauwsylvie@hotmail.com.

Van harte welkom!